Sofiero – Svensk når det er bedst

Sofiero Slot og park ligger kun fem kilometer nord for Helsingborg og det er svensk, når det er bedst. Især Majas Have er et eldorado for de mindste. Her kan de også lære lidt om, hvad der spirer og gror

Klædt ud som blandt andet en gulerod, et salathoved og en smuk blomst, var den helt rette stemning lagt, da vores i alt fem børn indtog Majas Have ved Sofiero Slot, nord for Helsingborg for nylig.

Vi var to familier afsted med børn i alderen tre til 12 år, og især for de mindste piger var Majas Have et sandt eldorado, hvor de kunne rive jorden og pleje haven, veje kartofler og løg på en lille vægt i køkkenhaven eller gå på opdagelse på de små stier, på trædestenene eller i havens labyrint.

Bogstaver i træerne
Majas Have er baseret på den svenske forfatter Lena Andersons bøger om pigen Maja og hendes oplevelser i haven. I haven kan man hilse på Maja og Hr Kanin og gå på opdagelse i både hendes drivhus og legehus, kigge på radiser, purløg, og ærter i køkkenhaven og lære om grøntsagerne, der spirer og gror sammen med Majas yndlingsblomster.

Men for at kunne huske de mange navne, er det også godt at kunne nogle bogstaver, og derfor har Maja sørget for at hjælpe børnene på vej og hængt bogstaver op i træerne.
Det er rigtig hyggeligt og svensk, når det er bedst, at være i Majas have. Smukt, enkelt og indbydende. Selv de store hyggede sig gevaldigt i de flotte og sjove udklædningsdragter, som man kan prøve i haven.

Picnic ved slottet
Dronning Ingrids barndomshjem Sofiero Slot ligger med udsigt til Øresund lige overfor Danmark. Slotshaven er en blomstrende oase med over 10.000 rododendronbuske, som er en hver haveejers drøm, en lysthave med formklippede buske, gamle store træer, blomsterbede og store skulpturer.

Vi tog en tur gennem de små stier og over de små åer, og mens vi voksne var fascineret af havens blomster og bede og rigtigt kunne slappe af, så gik børnene på opdagelse i de mange små hyggelige kroge, klatrede i træerne og legede gemme i de mange buske..

Vi havde taget den store picnic kurv med. Og med sol på himlen var det helt perfekt at slå sig ned på den flotte grønne plæne i parken og bare nyde udsigten over Øresund, mens ungerne om eftermiddagen slog sig løs med en drage, frisbee og fodbold på græsset. Men selve slottet er også åbent og har skiftende udstillinger , koncerter og andre kulturelle arrangementer.

Kombiner turen med shopping
Sofiero Slot og park ligger kun fem kilometer nord for Helsingborg, og så er det alletiders udflugtsmål for familien. Når først entreen er betalt, kan man bruge hele dagen i parken og i de mange små oaser. Det er virkelig et skønt sted, og så er det kun et stenkast fra Danmark, samtidig med at man føler at man er lidt i udlandet.

Vi brugte hele dagen i parken, men når man nu alligevel sejler over sundet til Helsingborg, kan man jo kombinere udflugten med en shoppetur i den gamle og hyggelige by – og samtidig spare lidt penge.

Læs mere om Sofiero
Sofiero Slott och Slottspark
Sofierovägen 57
Helsingborg

Trine Baadsgaard & Jette Winberg
Sjovforbørn.dk

Skriv et svar