Cat and Mouse

”Cat & Mouse” er titlen på et af SmartGames mange prisbelønnede hovedbrudsspil for én spiller. Spillet her har høstet stor international anerkendelse.

Selve spillet består af en stor ramme med 3 motiver på hver side. Eksempelvis en kat, hund kødben, et træ og en mus. I midten af rammen er der ni puslespilsfelter. Hertil hører ni brikker, der danner vejen mellem de forskellige figurer, der er afbilledet i spilpladens ramme. Hver af de ni brikker er unikke.

Spillet består af 48 forskellige opgaver fordelt på 3 sværhedsgrader. De er præsenteret i den medfølgende opgavebog. Her er opgaverne afbilledet ganske enkelt, idet de viser hvilke figurer der skal forbindes. Barnet skal altså placere de ni løse brikker i rammen, så de forbinder opgavens figurer – og vel at mærke ikke de figurer opgaven har sat rødt kryds hen over.

De første opgaver er enkle og nemme at gå til, så barnet kommer godt i gang. Gradvist bliver det ganske udfordrende og svært. ”Cat & Mouse” lever til fulde op til betegnelsen hovedbrudsspil. Her er lagt op til eftertanke og fuld koncentration. Spillet træner barnet i at danne sig et overblik og gå systematisk frem mhp at finde den rigtige løsning.

Er man flere spillere, kan man fx spille på tid. Det er et spil, der både fænger piger og drenge. Og mon dog ikke de voksne også gerne vil prøve kræfter med en udfordring eller to?!

Læs mere

Skriv et svar