Rico, Oscar og mørkeskyggerne

Romaner om anderledes børn – handicappede – fylder ikke meget på boghandlerens hylde. Dem du kan være så heldig at finde, har oftest et meget klart og tydeligt pædagogisk sigte. Men med “Rico, Oskar og Mørkskyggerne” er det anderledes. Det er først og fremmest en god, spændende og velskreven bog.

Hovedpersonen er den svagtbegavede dreng Frederico Doretti, også kaldet Rico. Sammen med sin mor bor han i en lejlighed, og derfra går hans verden. Med en imponerende og oftest overraskende sans for sine medmennesker iagttager han dem opmærksomt. Det på trods af at hans hoved eftersigende skulle føles som ”en tromle med bingokugler, der kører rundt”.

Rico elsker at se kriminalfilm med Jane Marple og har måske en lille detektiv gemt i sig. Da Rico møder sin umiddelbare modsætning i den højtbegavede Oskar med den blå styrthjelm, starter de to en jagt på kidnapperen, Mister 2000 der i øjeblikket bortfører børn i byen. Men før de ved af det kommer Oskar i fare. Nu må Rico træde i karakter.
Men ikke alt er som det tager sig ud for at være.

“Rico, Oskar og Mørkskyggerne” er en fremragende fortælling om en dreng der skiller sig ud fra mængden og gør sig sine egne tanker. Det er en uhyre smuk beretning om mødet mellem to, hver for sig unikke børn, der i hinanden finder noget særligt. Et varmt og vidunderligt venskab.

Forfatteren, Andreas Steinhöfel, formår at skrive livsbekræftende og dog utrolig fascinerende og fængslende. Bogen er især oplagt som en flot oplæsningsbog, der har noget at sige både barn og voksen, men egner sig også glimrende som selvlæsningsbog til børn fra cirka 8 – 9 år og op efter.
I sit hjemland Tyskland er forfatteren med rette anerkendt, og har vundet adskillige priser for sine børne- og ungdomsbøger.
Denne fortælling fortjener om noget, at blive rost og fremhævet!

Køb Rico, Oscar og mørkeskyggerne online

Skriv et svar